WATERTANK

En van de ingelamineerde watertanks van de Black Marlin is ooit "gerepareerd" geworden vanwege wellicht een lekkage. De toenmalige eigenaar vond het blijkbaar genoeg om een twee-componenten prut naar binnen te gieten, het schip wat scheef te trekken, en na droging te constateren dat het weer dicht zat. En dat zat het ook. Tot we die osmose behandeling hadden gedaan... Daar heeft men met 60 graden aan de buitenkant de zaak gedroogd, maar aan de binnenkant ging het dus fout.

De watertank bevatte hierna allerlei gebarsten stukjes 2-component, dat vond ook de waterpomp niet leuk, en die ging dus stuk.

We hebben besloten (werf Kempers en ik), om een groot gat te zagen in de deksel, om zodoende wat werkruimte te creeren om e.e.a. goed te herstellen. Eerst heb ik alle oude zooi eruit gebikt, daarna ben ik met de schuurmachien een uurtje of 16 bezig geweest, en mocht ook vriendelijk van de werf de polyester matten inbrengen, 3 lagen overlappend, en daarna met Polypox behandelen. (ze zijn niet gek daar!) De werf heeft de deksel er weer opgelamineerd (ik krijg nl. steeds luchtbelletjes, en dit moest goed!), en nu is alles weer waterdicht, zoals het hoort !

Wederom dank aan werf Kempers te Leimuiden voor hun enthousiaste aanwijzingen tijdens mijn zelfwerkzaamheid, en ook hun bijdrage hieraan, want we kunnen weer schoon water tappen!

Klik rechts de foto's maar eens aan om te zien hoe het ging. En schuif rechts omlaag voor meer foto's! En lees vooral het commentaar onderin het scherm...