Update 2019 !!

Begin 2019 hadden wij serieuze kijkers. De Black Marlin werd ondersteboven gehaald door een taxateur, heel vriendelijke man overigens (en de kijkers ook), maar er kwamen een paar onzekere zaken boven water, en eentje die ik ook had gemist. Dat was nl. de dieseltank, die was behoorlijk verroest onderaan aan de zijkant, en dan weet je niet hoe de rest er verder uitziet... Ook was er een twijfel over de status van de kokerbalk onder de mast. Verder moest de ankerlierbak volgens hem wat versterkt worden, en er zat een minieme speling in de schroef (eigen lager, niet schroefas) en wat osmose pukkeltjes op het roer. (niet de boot..)

Helaas is de verkoop daarop afgeketst, want de kijkers wilden graag een zeilboot, en niet eerst nog een paar maanden klussen.

Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken, het schip op de wal gezet, die blaasjes op het roer opengekrabt en na 2 weken spoelen en drogen aangepakt met epoxy, gelcoat en anti-fouling, de schroef is gestabiliseerd met een extra rubber ring (+ de 850888 ring, tegen potentiaal verschil tussen boot en romp, uniek!), er is een geheel nieuwe plastic dieseltank (33 liter, meer dan genoeg!) geinstalleerd, en de buitenkant van de boot is door mij geheel opnieuw gepolijst met een geleend poets-ding, als nieuw nu! De ankerbak heb ik verstevigd met wat hardhout, stukken polyester plak van 1 cm (had ik nog liggen) en zelfs een ring van Corian, ook heel sterk. Het zit retestrak nu. De polypox voor de ankerlierbak heb ik vanmiddag gehaald en ga ik morgen aanbrengen (zie laatste foto). Daarna ga ik de kokerbalk behandelen tegen evt. toekomstige roest, want daar bleek niks mee aan de hand... Hij ligt en blijft open nu. Vrijdag klaar! ?

Zie graag de foto's omtrent dit alles aan de rechterkant. Als je ze aanklikt worden ze vergroot. De dieseltank van 33 liter is normaal gesproken genoeg voor 1 jaar, maar er zijn 2x20 liter jerrycans aan boord, en zojuist schoongespoeld. Op de foto van de glanzende achterkant zie je hoe ik het roerblad heb open gekrabt, en uiteindelijk het eindresultaat. En die glans !! Stond ik zelf ook versteld van... Als nieuw!