Lek bij mast

Ook in 2017 begon een plafonnetje ernstige waterschade te vertonen. Er uithalen dan maar. Het bleek dat er rond de mast wat lekkage plaatsgevonden had, logisch na 40 jaar brute kracht op die sandwitch constructie, maar dit moest opgelost worden! Plafonnetjes eruit, en probleem benaderen als goede doe-het-zelver.
Het bleek dat inderdaad de sandwitch contructie rond de mast onderhand poeier geworden was, en dat daardoor op de bouten van de katrollen speling was komen te staat, zodat e.e.a. wat scheef trok soms, en dan krijg je water binnen... na enige tijde nadenken vond ik dat die sandwitch constructie daar niet thuishoorde, en besloot alles van binnenuit tot aan de buitenschil weg te slijpen, om daarna alles met polyester als volglas weer op te bouwen.

Dat was een hele vieze klus, stinkende bende, wellicht ben ik daardoor nu ziek, maar het loste wel het probleem op. Boven je hoofd met polyester aan de gang gaan is heel lastig, alles wil naar beneden vallen, en je hebt maar beperkte verwerkingstijd. Toch gelukt, daarna alles weer gemonteerd, plafonnetjes er in (nieuwe, zie hieronder), en klaar is Kees. Nooit meer !

Zie de begeleidende foto's! En lees onderin het scherm mijn commentaar...