DEK

De Black Marlin is ooit aangeschaft met een redelijk slecht dek. De schroeven kwamen al in het zicht. De normale dikte van 12 mm voor teakhout was hier en daar gehalveerd.

Maar zo'n dek van 1980 haal je er niet zomaar af. Werf Tijssen in Zoeterwoude die mij hierbij hielp (of omgekeerd) was er niet blij mee. Op de foto's (rechts) is te zien dat het niet latje voor latje ging, maar meer splinter voor splinter. Er is in ploegen gewerkt, want je werd helemaal gek.

Natuurlijk moest eerst alle beslag eraf, zat ook al 20 jaar vast, dus dat moest soms met geweld. Gelukkig is alles heel gebleven, maar de meeste boutjes konden we weggooien.

Nadat het dek verwijderd was, is er stevig geschuurd. Daarna is er een aantal lagen coating overheen gesmeerd, voor egalisatie en waterdichtheid. Ook hebben we gelijk de voetrail losgehaald en met nieuwe kit weer bevestigd, want die lekte een beetje.

Al met al smullen geblazen voor de doe-het-zelver, maar ik liet het liever over aan de werf...

Als je rechts een foto aanklikt, zie je hem uitvergroot, met onderin het scherm de beschrijving van de werkzaamheden! Dit geldt voor alle volgende schermen. Sommige foto's zijn wat klein, ik ben nog op zoek naar de originele grotere versies.